FR - NL

Home | Testimonials | Voordelen | Referenties | Job | Prijs | Contact | Staff | Sitemap | About us | OFFERTE AANVRAAG

Opleiding Masterclass Over Het Nieuwe Werken - 5 dagen

Masterclass Over Het Nieuwe WerkenOpleiding Calendar :

9h à 17h (1 dag : 8h)
18h - 20h30 (1/2 dag)

Meer informatie over prijs Offerte Aanvraag !

Opleiding :

De wereld verandert razendsnel vandaag. Nieuwe technologieën, werknemers die meer flexibiliteit en verantwoordelijkheid eisen en concurrentie die alsmaar toeneemt. Daarnaast verwacht de klant van morgen transparantie, snelheid en gemak. Deze evolutie stelt organisaties voor enorme uitdagingen.

Doelstellingen :

In de 5-daagse Masterclass Over Het Nieuwe Werken krijgen de deelnemers handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met Het Nieuwe Werken. U leert de vertaalslag te maken van een visie naar een eigen werkstijl. En u krijgt concrete hulpmiddelen om Het Nieuwe Werken in de praktijk toe te passen binnen uw organisatie. Deze Masterclass vindt plaats op locatie bij inspirerende bedrijven.

We laten alle invalshoeken van Het Nieuwe Werken aan bod komen tijdens deze Masterclass:

de fysieke omgeving
de ICT-wereld
de gevolgen op het gebied van bedrijfscultuur en leiderschap
het verander- en communicatietraject
Zo krijgt u een totaalbeeld om uw eigen werkstijl met succes in uw organisatie te introduceren.

Inhoud Van Masterclass Over Het Nieuwe Werken

Module 1: Het Nieuwe Werken, waar gaat het eigenlijk over?
In deze module gaan we dieper in op wat Het Nieuwe Werken nu werkelijk is. We onderzoeken de voor- en nadelen van een moderne werkstijl en bespreken wat dit betekent voor uw organisatie. Daarnaast krijgt u inzicht in de best practices van Het Nieuwe Werken. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de succesfactoren en de valkuilen van een moderne werkstijl.

Module 2: Een eigen werkstijl
Hier gaan we aan de slag met het definiëren van een eigen werkstijl. Hoewel Het Nieuwe Werken een aantal algemene kenmerken bezit, is elke werkstijl uniek omdat hij is gebaseerd op de strategische doelstellingen van de organisatie. Het Koninklijk Ballet van Antwerpen geeft ons een unieke inkijk op hun werking die dansers in staat stelt om maximale prestaties af te leveren. Zij vertellen hoe zij de veranderingen beleefden en tot welke resultaten dit heeft geleid.

Module 3: De vertaling naar ICT en de fysieke omgeving
Het Nieuwe Werken heeft grote gevolgen voor de ondersteuning van de medewerkers op het gebied van ICT, de kantoorinrichting en hr. In deze module focussen we eerst op de werkstijl en de business requirements, waarna we een praktische vertaling maken naar de faciliteiten. We leren hoe we bedrijfsprocessen en het werk van werknemers efficiënter kunnen organiseren met nieuwe communicatie- en samenwerkingstools en hoe de fysieke werkomgeving dit optimaal kan ondersteunen. Deze sessie vindt plaats bij Getronics, één van de pioniers van het Nieuwe Werken. Zo kunt u in de praktijk ervaren hoe het is om te werken in een gebouw zonder klassieke kantoorruimtes.

Module 4: De vertaling naar hr en leiderschap
Een nieuwe manier van werken leidt tot nieuwe werkafspraken voor hr en heeft grote gevolgen voor de manier van leidinggeven. Medewerkers krijgen namelijk meer vrijheid en verantwoordelijkheid, wat de rol van de leidinggevende ingrijpend verandert. En managers moeten nog meer veranderen, er zijn afspraken nodig op vlak van bereikbaarheid, sociale cohesie en beschikbaarheid. In deze module krijgt u tools aangereikt om het nieuwe leiderschap en de nieuwe werkafspraken in de praktijk om te zetten. We ervaren hoe deze nieuwe afspraken bij TriFinance geïmplementeerd werden.

Module 5: Veranderen en communiceren
De FOD is één van de grote successen van Het Nieuwe Werken in België. In deze laatste masterclass wordt hun werkstijl ‘Work at Home, Home at Work’ voorgesteld en heel het voorbereidende proces dat hier aan vooraf ging. Centraal staat de vraag hoe u een organisatie succesvol kunt veranderen en de rol van communicatie hierin. Daarnaast komt de case Rabobank Nederland aan bod waar de nieuwe werkstijl Rabo Unplugged een voorbeeld is voor veel organisaties in binnen- en buitenland.

AntwerpenNoorderlaan 147/8
2030 Antwerpen

Tel: +32 2 412 04 10
Fax: +32 2 412 04 19
Gsm: +32 477 789 445
Email : selossej@jlgestion.be

Onz voordelen :

  • Soorten opleidingen: Inter-bedrijven, intra-bedrijf, particulieren.
  • 100% flexibele en aangepaste opleidingen. U kiest de data, de plaats en het trainingsprogramma.
  • 50% korting voor de Brusselse KMO’s
  • Offerte aanvraag : antwoord binnen 24 uur.
  • Dranken, koude of warme lunch en parking aangeboden
  • Toegang tot onze vaardigheidscentrum: syllabi, cursussen, oefeningen